Montaža - Poliesterski bazeni-Europool proizvođač bazena za kupanje

Go to content

Montaža

 
UGRADNJA POLIESTERSKIH BAZENA

Montaža poliesterskih bazena ubraja se među jednostavnije načine ugradnje bazena i uz malu pomoć stručnih osoba kupac ju može organizirati sam.
Pri tome potrebno je poštivati neke važne smjernice i držati se pravilnog redosljeda.
Spajanje opreme, tehnike i prvo puštanje u pogon obavljaju naši tehničari.

UVOD:
Prije kupnje bazena potrebno je izmjeriti prostor gdje bi se bazen trebao nalaziti i izabrati model bazena koji bi izgledom i veličinom najviše odgovarao vašoj obitelji.
Također treba znati u koje svrhe bi trebao biti korišten pa obzirom na to uz pomoć predstavnika firme odrediti jačinu filtracije, dodatnu opremu kao što je npr. protustrujno plivanje, masaža ili zagrijavanje vode.
Kupac treba odlučiti gdje će stajati svi uređaji, na kojoj udaljenosti i kakvog tipa će biti strojarnica ( betonska, u garaži, u podrumu, montažna poliesterska) te proslijediti tu informaciju predstavniku.
Kada smo to dogovorili, dobiti ćete ponudu i nakon što se odlučite za kupnju krenuti ćemo u realizaciju projekta.

Načini i redosljed montaže bazena:

1. Priprema iskopa koji je za 25-50 cm širi od rubova bazena.
U slučaju da se ne može napraviti iskop jer se bazen radi na strmom terenu, terasi ili vrlo povišen od tla, onda se priprema okvir od armiranih betonskih zidova unutarnje širine veće za 25-50 cm od rubova bazena.

2. U iskopanoj rupi napraviti ravnu betonsku armirnu ploču, debljine 15 cm
3. U predviđenom prostoru za uređaje spojiti svu opremu koja sudjeluje u filtraciji vode.
Poželjno je da udaljenost strojarnice od bazena ne prelazi 10 metara i da je dobro zaštićena od vode.

4. Spuštanje bazena dizalicom u predviđeni iskop ili betonski okvir.

5. Spajanje cijevi i kablova , te povezivanje sa uređajima u strojarnici

6. Puštanje vode i paralelno zasipavanje sa strane kamenčićima 4-8mm bez praha ili polusuhim mršavim betonom B15. Materijal za zasipavanje se ravnomjerno raspoređuje oko bazena i prati razinu vode koja je uvijek nešto viša. Ispod stepenica potrebno dobro nabiti mateijal a u nekim slučajevima i podbočiti letvom.

7. Puštanje filtracije u pogon i savjetovanje klijenta kako koristiti bazen


VAŽNO:
-U slučaju vrlo visokih podzemnih voda potrebno napraviti drenažu oko bazena
-Materijal kojime će se zasipavati ovisi o vrsti tla na kojemu se radi montaža. Ako se u tlu nalaze podzemne vode, tlo je vrlo nestabilno i muljevito potrebno će biti zasipati bazen betonom  
-Paralelno zasipavanje i punjenje vode je vrlo važno kako bi se spriječilo uvijanje stranica bazena prema unutra ( zbog pritiska materijala za zasipavanje) ili prema van (zbog pritiska vode).
-Prvo pražnjenje bazena dozvoljeno je tek nakon mjesec dana od montaže i uz pridržavanje uputa od firme. Bazen bez vode može biti samo za vrijeme čišćenja ili servisa. Nakon toga odmah je potrebno vratiti vodu u njega.
-Preko zime ostaviti vodu ispod razine mlaznica i skimmera , te u slučaju velikih i dugotrajnih minusa isprazniti vodu iz cijevi.
-Bazen nikada ne izlagati direktnom kontaktu sa korozivnim sredstvima, smolom ,izmetom ptica, a pri korištenju klora pridržavati se uputa proizvođača.

Poštovani korisnici Europool bazena uz naše savjete i vašu savjesnost bazen će vas služiti dugo godina i pružati veliko zadovoljstvo !!

Back to content